Subota 20.04.2013.
16:25 >> 16:32h
Beta

DS: Vlast da kaže da je priznala KiM

Dragan Đilas

"Imajući u vidu pre svega bezbednost ljudi na Kosovu i Metohiji i želju da Srbija krene narped ka EU, DS podržava potpisivanje sporazuma uz uslov da se narodu kaže istina", kazao je Đilas na konferenciji za novinare nakon sednice predsedništva te stranke.

Đilas je rekao da će DS u parlamentu Srbije glasati za sporazum, a da će jedinom svom poslaniku sa Kosova i Metohije Goranu Bogdanoviću biti ostavljena mogućnost da sam odluči kako će glasati.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je tokom osam meseci pregovora u Briselu dovela zemlju u skoro bezizlaznu situaciju. Dodao je da bi neprihvatanje sporazuma ugrozilo bezbednost svih građana Srbije, a posebno onih na Kosovu i Metohiji.

Predsednik DS je rekao i da bi eventualno ne prihvatanje sporazuma gurnulo zemlju u izolaciju i dodatno otežalo i onako težak ekonomski položaj građana.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će vladajuća koalicija prihvatiti ponudu iz Brisela, koja je, kako je naveo, najviše što je Beograd u ovom trenutku mogao da izdejstvuje u pregovorima s Prištinom.

2024 © - Vesti online