Subota 20.04.2013.
08:49
Danas

Ljajić: Nismo priznali Kosovo, ovo je maksimum za Srbiju

Svaki sledeći sporazum bio bi nepovoljniji: Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije
 

"Sporazum koji je postignut u Briselu predstavlja maksimum u datim vrlo  nepovoljnim okolnostima, ali to ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova, već se politička borba za prava srpske zajednice nastavlja i dalje, kaže za beogradski list Danas Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, Srbija je ovim dogovorom, u kojem je izmenjena tačka kojom se tražilo da Srbija ne blokira članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, dobila "instrument legalne borbe".

Ljajić očekuje da će sednica Vlade Srbije na kojoj će biti reči o dogovoru sa Prištinom biti održana u ponedeljak "Oni koji kritikuju ovaj dogovor treba da odgovore na potanje da li za godinu, dve ili tri možemo dobiti nešto više, jer su iskustva pokazala da - od predloga za Kosovo, preko Rambujea i Ahtisarijevog plana - svaki sledeći predlog može biti manje povoljan za Srbiju", napominje Ljajić za Danas.

Prema njegovim rečima, neprihvatanjem sporazuma Srbija bi najmanje dve godine zaostajala u evropskim integracijama, ali i u unutrašnjim reformama.

2024 © - Vesti online