Petak 19.04.2013.
12:48
Vesti

Švabe love Bambija

Nazad u Nemačku? - Zoran Tošić

Ruski mediji su preneli da je rukovodstvo Štutgarta spremno da ekipi moskovskog CSKA ponudi osam miliona evra za srpskog reprezentativca.


Zoran Tošić je među "armejce" stigao u junu 2010. godine iz Kelna, gde je za pola sezone ostavio zapažen trag u Bundesligi. Srbin je tada za "jarčeve" igrao kao pozajmljen igrač Mančester Junajteda, ali su na leto Rusi potpuno otkupili njegov ugovor od Engleza. Mediji su preneli da se radilo o sumi oko osam miliona funti.


Ista brojka pominje se i ovih dana, ali u evrima. Toliko su navodno spremni da ponude iz Štutgarta, ali mediji u Moskvi podsećaju da ruski klubovi više nisu finansijski u podređenom položaju u odnosu na bogati Zapad. Zato su čelnici CSKA poručili da nisu zainteresovani za prodaju srpskog reprezentativca u letnjem prelaznom roku, ali ne bi pravili problem ako stigne finansijski unosnija ponuda.


"Smatram da za CSKA prodaja Tošića u bliskoj budućnosti nije neophodna, pogotovu što se 'armejci' uvek bore za titulu u Rusiji i redovno igraju u Evropi. A od jeseni će se tim Leonida Sluckog takmičiti u Ligi šampiona i zato nema potrebu da menja klub. Naravno da je Bundesliga atraktivna i svakako izazov za svakog sportistu, ali CSKA nije više inferioran u odnosu na klubove poput Štutgarta. Uostalom, odlazak Srbina bio bi veliki gubitak za klub", rekao je za "Izvestja" Andrev Novosadov, nekadašnji golman CSKA.


"Armejci" su trenutno prvi na tabeli Premijer lige Rusije, a Zoran Tošić je odigrao 20 utakmica i postigao tri gola.

Srbi u polufinalu


Ekipa CSKA je u sredu ubedljivo pobedila drugoligaša Jenisejem sa 3:0 i plasirala se u polufinale ruskog Kupa, a Zoran Tošić je u igru ušao u drugom poluvremenu.


Polufinale je obezbedio još jedan "srpski" klub, Zenit, ali tek pošto je posle boljeg izvođenja penala (4:3) eliminisao domaći Kuban. Poput Tošića i Aleksandar Luković je zaigrao u drugom poluvremenu, dok mladi Milan Rodić nije ulazio u igru

2024 © - Vesti online