Petak 19.04.2013.
12:12
Vesti

Oumaru: Živim kao Srbin

"Srbin" - Abubakar Oumaru

Činjenica da Siniša Mihajlović ima najlošiji izbor igrača na toj poziciji mogla bi da navede selektora "orlova" da na spisak izabranika uvrsti i njegovo ime.
Centarfor Vojvodine ne bi imao ništa protiv.
 

"Čujem, priča se da bih mogao da igram za reprezentaciju, mada niko nije pričao sa mnom o tome. Danas sam to čuo od vaših kolega sa SOS kanala. Ako postoji šansa da igram za srpsku reprezentaciju, ja bih igrao", izjavio je Oumaru pred beogradskim i novosadskim novinarima posle utakmice na Karaburmi.
 

Za nacionalni tim Kameruna, zemlje u kojoj je rođen, odigrao je samo jednu utakmicu u seniorskoj konkurenciji, tako da misli da ne bi trebalo da bude problema u vezi sa FIFA pravnom regulativom.
 

"Samo jednom sam nastupao za seniorsku reprezentaciju Kameruna i mislim da ima šanse da igram za srpsku reprezentaciju. Srbija je velika zemlja, ima mnogo dobrih igrača i dobrih fudbalera, dobru reprezentaciju, tako da ako ima šanse, ja bih igrao. Tu sam, u Srbiji, mnogo godina, navikao sam da živim ovde i živim kao Srbin, tako da meni neće biti teško da igram za reprezentaciju", podvukao je Oumaru.

Došao iz Kine


Abubakar Oumaru rođen je 1987, a u Srbiji je od 2009. godine, kada je u zimskom prelaznom roku iz Kine došao u Crvenu zvezdu.

 

Posle jedne polusezone, 13 utakmica i dva gola, prešao je u OFK Beograd. Na Karaburmi je odigrao takmičarsku 2009/10. i 23 puta obukao dres "romantičara" u zvaničnim utakmicama, uz tri postignuta gola.


Poziv Vojvodine prihvata 2010, a u sredu je odigrao 99. meč i postigao 38 golova, uz 19 asistencija.

2024 © - Vesti online