Petak 19.04.2013.
10:19
Beta

Podaci o tehnologiji Severne Koreje greškom "procureli"

Amerikanci priznali da je Severna Koreja napredovala u nuklearnom programu
 

Informaciju o tome da Severna Koreja zna kako da atomsku bombu spakuje u format koji omogućava njeno montiranje na balistički projektil, izneo je nedavno republikanski kongresmen Dag Lamborn u Predstavničkom domu Kongresu.

Džejms Klaper je danas izjavio pred Komitetom Senata za vojna pitanja da je Severna Koreja napredovala u svom nuklearnom programu, uključujući onaj koji se tiče projektilske tehnologije, "ali još nije u potpunosti razvila, testirala ili demonstrirala puni opseg neophodnih kapaciteta za dobijanje projektila opremljenog nuklearnom
bojevom glavom".

Portparol republikanske većine u Senatu Kold Safin izjavio je da je citirani paragraf iz izveštaja Odbrambene obaveštajne agencije, koji je citirao Džejms Klaper, "jasno bio označen kao podoban za javno saopštavanje".

Prema njegovim rečima, i Komitet za vojna pitanja je potvrdio takvu klasifikaciju pre no što je izveštaj iznet pred Kongres. Iz kancelarije direktora za obaveštajne podatke Džejsma Klapera Ašošijeted presu je rečeno preko imejla da je Odbrambena obaveštajna agencija greškom označila osetljivi paragraf kao slobodno dostupan javnosti.

2024 © - Vesti online