Četvrtak 18.04.2013.
23:25
Beta

"Love" manekenke ispred klinike za lečenje anoreksije?!

Manekenka ili kostur? Svakako deluje bol
 

"Skauti dolaze ispred naše zgrade i čekaju devojke koje izlaze", rekla je direktorka te javne ustanove, Ana-Marija af Sandeberg, javila je švedska novinska agencija TT.

Ona nije iznela naziv agencije za manekene. Po direktorki klinike, "lovci na talente" savršeno dobro poznaju rad klinike i "beskrupulozni su".

Da li je ovo nekome lepo??

"Jedan od njih je stupio u kontakt s devojkom koja je toliko slaba zbog mršavosti, da je u invalidskim kolicima", rekla je direktorka klinike o slučaju od pre nekoliko meseci, posle kojeg je ta ustanova promenila raspored rada da bi zaštitila bolesnice.

Stokholmski Centar za poremećaje u ishrani je najveća ustanova te vrste u Švedskoj. Tu se leči 1.700 pacijenata, uglavnom devojaka, a ima i dece. Neki su hospitalizovani, a neki se leče dolazeći u dnevnu bolnicu.

Svet mode je redovno kritikovan zbog podsticanja ekstremne mršavosti i angazovanja manekena s potvrđenom anoreksijom. Osim Španije i Izraela gde je obavezno da manekeni imaju "određenu građu", profesionalna pravila drugde nisu obavezujuća.

2024 © - Vesti online