Četvrtak 18.04.2013.
20:26
B92

Novak: Trošim se puno, jer razmišljam o povredi!

Rovit - Novak Đoković

Đoković je savladao Južnog i Monaka, iako je u oba meča izgubio po prvi set. U četvrtfinalu će najbolji teniser sveta će igrati sa Jarkom Nieminenom iz Finske.

"Ovo je vrlo specifičan turnir za mene. Iskreno, nikada nisam nešto slično doživeo, taj osećaj koji imam na terenu – u prvom delu meča osećam se kao da ništa nisam radio u poslednjih nekoliko nedelja. Tako mogu da opišem svoje fizičko stanje – posle svakog poena se brzo zamaram, verovatno zato što na početku meča previše brinem o tome kako će zglob da mi odreaguje. Zato trošim tri puta više energije nego obično, i psihičke i emotivne i fizičke", rekao je Đoković i dodao:

"Posle prvog seta probio sam led, a sredinom drugog seta uspostavio sam ritam na terenu. On je pametno igrao, slao mi je dosta visokih loptica na bekhend, tu nisam mogao da se oslonim baš dobro. Grešio sam mnogo, svestan sam da imam dosta oscilacija u igri, ali kažem opet – pobedio sam i za mene je to u ovom trenutku najvažnije", dodao je Novak posle pobede 4:6, 6:2, 6:2.

Đoković je priznao da je imao dilemu da li uopšte da izađe na teren, jer se danas osećao loše i zglob ga je boleo na zagrevanju.

"Imao sam dilemu da li da izađem na teren. Danas se nisam baš najbolje osećao na zagrevanju, ali uspeo sam sebe da dovedem u dovoljno dobro stanje da odigram meč. Proverevam svaki dan kakvo je stanje zgloba na ultrazvuku, magentnoj rezonanci... Niko iz medicinskog tima, ni mog ni turnirskog, ne zabranjuje mi da izađem na teren, naprotiv, kažu da je normalno da sam fizički malo nespreman jer nisam imao dovoljno sati treninga na šljaci. Zglob je dobro zaštićen, bol će biti prisutan, ali nadam se da će da iščezne u narednih sedam dana" zaključio je Nole.

2024 © - Vesti online