Četvrtak 18.04.2013.
15:22
RTS

Hiljade Kruševljana gledalo generalnu probu vojske

Načelnik Generalštaba vežbao sa vojnicima
 

Obraćajući se pripadnicima Vojske Srbije i okupljenim građanima, general Diković je rekao da Kruševac nije slučajno izabran da bude domaćin centralne svečanosti ukazujući na njegovo značajno mesto u tradiciji srpskog naroda.


"Želim da zahvalim građanima Kruševca, koji su bili strpljivi prethodnih dana, kako bi nam omogućili da našu zamisao sprovedemo u potpunosti, a cilj nam je da građanima Srbije prikažemo našu Vojsku, kojoj oni bezgranično veruju i koja je danas cenjena u svetu", rekao je Diković.


On je naglasio da ulaganje u Vojsku Srbije predstavlja ulaganje u bezbednost svakog građanina Srbije.
 

Generalna proba počela je egzercirom Garde Vojske Srbije, odnosno prikazivanjem veštine rukovanja oružjem, koje se izvodi sa poluautomatskim puškama. Usledio je svečani defile vazduhoplovnog, pešadijskog i motorizovanog ešalona, a građani su mogli da pogledaju i izloženo naoružanje i vojnu opremu na tehničko - taktičkom zboru.


Između ostalog, izložene su letelice, tenkovi, artiljerijska oruđa, kao i nova sredstva koja se uvode ili će se tek uvesti u Vojsku Srbije.


Centralnoj proslavi, koja će početi u 11 časova, prisustvovaće, kako se očekuje, državni i vojni vrh Srbije, a učestvovaće oko 2.000 pripadnika vojske, više od 100 borbenih i neborbenih vozila, specijalnih vozila, vazduhoplovi.

2024 © - Vesti online