Četvrtak 18.04.2013.
10:17
Vesti

Sa Anom stigla i nada

Ana se juče priključila reprezentaciji

Kao prošlogodišnji finalisti, došli smo na biti ili ne biti megdana i te kako jakoj ekipi domaćina. Ipak, ono što je najvažnije, posle selektora Dejana Vraneša, Bojane Jovanovski, Aleksandre Krunić iz Beograda, zatim iz Moskve Vesne Dolonce, s terapija iz Majorke je stigla i naša najbolja teniserka Ana Ivanović.

Tako našim teniserkama, oslabljene izostankom najiskusnije Jelene Janković, predstoje još dva dana zajedničkih priprema do subote, kada su na programu prva dva singla.


"Veoma mi je drago što smo ponovo na okupu i što imamo priliku da branimo boje naše zemlje", istakla je Ivanovićeva, 17. teniserka na VTA listi.

"U Porše arenu smo došle da se borimo kako znamo i umemo i - izborimo opstanak! Ne bih se usudila da prognoziramo ko će na terenu biti u prednosti. Kada meč počne, na sve druge stvari se zaboravi. Nadam se da ćemo uz veliku borbu i malu dozu sportske sreće biti u stanju da ostvarimo cilj".


Pored novih treninga, srpske reprezentativke očekuje uobičajena konferencija za štampu, a onda zajednička večera sa domaćim igračicama. Žreb je u gradskoj kući u petak od 13.00 časova.


Zanimljivo je i zbog čega Andree Petković, nemačke teniserke srpskog porekla, nije u domaćoj reprezentaciji u baražu Fed kupa.


"Zamolili smo selektora Barbaru Ritner da ne igra protiv Srbije i ona joj je izašla u susret", kaže Petar Popović, Andrein trener.


Naravno, ovakvu odluku nemačke selektorke pomogla je i činjenica da je Petkovićeva zbog duge pauze posle povrede dosta pala na rang-listi i domaći tim ima na raspolaganju dovoljno teniserki bolje rangiranih od nje. Ipak, u svakom slučaju, ovakav gest i Petkovićeve i Rinterove je za pohvalu.

2024 © - Vesti online