Četvrtak 18.04.2013.
13:02
B. Simonović - Vesti

Ubice iz Frankfurta Podgoričani?

 
Kamere snimile ubice

Kako prenose crnogorski mediji, u pitanju je osoba koju policija zna pod nadimkom Crni, a navodno je iz Podgorice. Osim njega, za dvostruko ubistvo osumnjičen je Aleksandar Knežević (27) zvani Laki, takođe iz Podgorice. Ovu informaciju objavili su crnogorski mediji, koji tvrde da policija za sada ćuti o svemu u interesu istrage. Policija navodno još ne zna njegov puni identitet i za tom osobom intenzivno traga.


Crnogorska policija je na traženje kolega iz Nemačke od prvog dana uključena u istragu stravičnog ubistva. Kako tvrde iz crnogorske policije, Knežević je u stvari i identifikovan kao osumnjičeni zahvaljujući njihovoj pomoći. Naime, crnogorski forenzičari su na osnovu analiza krvi nađene na mestu zločina, koja nije pripadala nijednoj od žrtava, utvrdili da je u pitanju Kneževićeva krv, što je olakšalo posao nemačkim policajcima koji su imali njegov dosije u evidenciji dilera drogom.


Na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, koje su "Vesti" objavile, crnogorska policija je brzo prepoznala Kneževićevog saučesnika u zločinu. U pitanju je osoba koja je dobro poznata crnogorskoj policiji po različitim krivičnim delima, ali je trenutno "nedostupna" tamošnjoj policiji.

Nagrada za pomoć policiji

Policija u Frankfurtu otvorila je telefonsku liniju za sve koji mogu pomoći u lociranju i hvatanju osumnjičenih za dvostruko ubistvo u hotelu Luksor. Oni koji imaju bilo kakvu informaciju mogu pozvati na telefonski broj 0049 69 755 51155 svakog radnog dana od 8.00 do 20.00, a operateri govore srpski jezik. Oni čije informacije doprinesu eventualnom otkrivanju i hapšenju osumnjičenih mogu računati na nagradu od 5.000 evra.
Takođe, pomoću QR koda moguće je na smart mobilnim telefonima (uz korišćenje aplikacije za skeniranje QR koda) pogledati i video-snimak nadzornih kamera koje su snimile osumnjičene. Takođe, poternica se može pronaći i na internet adresi: http://www.facebook.com/PolizeiHessen.


Ono što je interesantno jeste činjenica da crnogorska policija nije odmah uhapsila Kneževića, iako je znala da je on osumnjičen za dvostruko ubistvo, a donedavno se slobodno šetao po Podgorici, gde je viđan u svom dobro poznatom društvu.


Ubistvo u hotelu Luksor je po svojoj surovosti skoro nezabeleženo u Nemačkoj. O tome dovoljno govori i činjenica da se čak ni iskusni nemački policajci u svojoj praksi nisu sreli sa tako brutalnim ubistvom.


- Čitav hotel je od prvog do četvrtog sprata bio umazan krvlju nastradalih. Njihova tela su izmasakrirana brojnim dubokim i širokim ubodima po stomaku i leđima. Prosto ne verujem da iza ovako brutalnog zločina nije stajao i neki lični motiv, odnosno osveta za nešto što se u prošlosti dogodilo između tih ljudi - kaže za "Vesti" izvor iz frankfurtske policije.


O motivima zločina i dalje se nagađa, a pretpostavlja se da su Jakšić i Ristić imali nameru da se u Frankfurtu uključe u posao sa drogom, a soba na četvrtom spratu hotela Luksor služila im je kao baza. Da li su time zasmetali Kneževiću i njegovom prijatelju sa nadimkom Crni, istraga tek treba da utvrdi.

2024 © - Vesti online