Sreda 17.04.2013.
18:22
Beta

Kraljevo traži zabranu rijalitija

Čupanje i ženska tuča u Velikom Bratu
 

"Iako znamo da to nije u našoj nadležnosti već da se time bavi Radio difuzna agencija, naša je želja bila da kao grad prvi pokrenemo inicijativu koju će, nadam se, podržati i neki drugi gradovi, a koja bi mogla i te kako da promeni medijsku sliku u Srbiji", kazao je Jovanović.

On je naglasio da je reč o "sistemskom genocidu koji se preko programa sa nacionalnom frekvencijom vrši nad srpskim narodom".

"Tu se pre svega misli na emisije kao što su Veliki brat, Farma, Luda kuća, Preljubnici i druge čija sadržina veoma negativno utiče na naš narod, čak i vređajući nacionalno biće srpskog naroda što je najgore. Kao prosvetni radnik mogu reći da ostavljaju veoma loš uticaj na omladinu", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Rade Erac, predsednik odborničke grupe Nove Srbije koja je bila predlagač Deklaracije protiv rijatiti programa, objasnio je da je ta inicijative pokrenuta jer se emitovanjem takvih emisija "država suočila sa paradom mnogih negativnosti".

"Vaćarenje" pod tušem u Velikom bratu
 

"Kao država smo suočeni sa paradom kiča, šunda, neukusa, nemorala, pedofilije, homoseksualizma i svih oblika nakaradnog ponašanja, plasiranih u pojedinim medijima sa nacionalnom frekfencijom, što traje već mesecima i danima bez reakcije kulturne i intelektualne javnosti, a nažalost nema je ni od Srpske pravoslavne crkve", rekao je Erac.

On je kazao da povodom Deklaracije očekuje reakciju svih nadležnih, intelektualne i kulturne javnosti, kao i Srpske akademije nauka i umetnosti.

"Srpska akademija nauka bi trebalo da se oglasi povodom svega onoga što se radi na zloupotrebi nacionalnih frekfencija u vidu rijaliti šou programa", rekao je Erac.

2024 © - Vesti online