Sreda 17.04.2013.
11:23
Beta

"Prodaja 70 odsto PTT Kosova nelegalna"

Kancelarija za KiM Vlade Srbije: Prodaja 70 odsto Telekoma i PTT-a na Kosovu nije legalna, jer su ti objekti u celosti u vlasništvu Telekoma Srbije i PTT Srbije
 

Vlada Kosova prodala je 75 odsto akcija Pošte i Telekoma Kosova (PTK) za 277 miliona evra konzorcijumu koji čine nemački "Axos Capital" i britanski "Najafi Company".

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za KiM se navodi da je prodaju tih firmi "izvršio nevlasnik bez saglasnosti, ovlašćenja i učešća u postupku prodaje stvarnih vlasnika i time obmanuo kupce o stvarnoj vlasničkoj strukturi Telekoma i PTT, kao i o vlasništvu na objektima koje koriste ove firme". Dodaje se da je Telekom AD akcionarsko društvo sa većinskim udelom državnog kapitala Srbije, koji su imovina Srbije i drugih malih akcionara, pa je prodajom povređeno pravo državne i privatne svojine ostalih akcionara.

"Kancelarija za KiM će o toj nelegalnoj uzurpaciji državne i privatne imovine obavestiti međunarodnu javnost i sve relevantne faktore međunarodne zajednice", navodi se u saopštenju. Kancelarija za KiM je upozorila nelegalne kosovske organe da ne prodaju tuđu imovinu, jer će odgovorna lica snositi ozbiljne pravne posledice.

2024 © - Vesti online