Sreda 17.04.2013.
14:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Šešelj: Eto mene za Svetog Luku

Ne gubi prisustvo duha: Vojislav Šešelj rešen da istraje u borbi protiv Haga
 

- Retrospektiva ovih 11 godina, ukratko bi izgledala ovako: protiv mog oca je podignuta optužnica za izmišljenu krivicu sa lažnim svedocima. Pokušali su da mu oduzmu pravo na odbranu, pa se štrajkom glađu za to pravo izborio, a u procesu je tužilaštvo doživelo fijasko - podseća Nikola Šešelj junior i dodaje da je lažne svedoke optužbe njegov otac razotkrio i tako kompromitovao Tribunal.

On dodaje da je njegov otac mnogo više nesrećan zbog ponašanja svoje trojice kumova:


- Sa Vukom Draškovićem, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem okumili smo se u vreme kad su oni bili istaknuti srpski nacionalisti, ali su oni danas postali sluge zapadnih sila, koje su smrtni neprijatelji srpskog naroda i to je ono što ga mnogo više povređuje nego besmisleno 11-godišnje čekanje u Ševeningenu. Nikola otkriva da su dugo razgovarali i o Kosovu i Metohiji:

Zdraviji nego prošle godine

- Činjenica je da je mom ocu pod vrlo sumnjivim okolnostima u Ševeningenu popustilo zdravlje, ali on je suštinski zdrav čovek i nije se dao. Otkad su mu lekari iz Beograda postavili novu, pravu dijagnozu i promenili terapiju, oseća se mnogo bolje nego prošle godine u ovo doba - kaže Nikola.

- Moj otac je zabrinut za sudbinu Kosmeta koje današnji režim postepeno izvlači iz sastava Srbije i pred očima javnosti predaje Šiptarima, a sve to rade "pokriveni" otvaranjem nekih drugih problema i, naravno, nezaobilaznim "igrama za narod", zatupljujućim rijaliti programima.


Nikola priznaje da je njegov otac bio veoma razočaran prošlogodišnjim izbornim rezultatima.


- Lokalni izbori u Zemunu biće veliki test, ne samo za Srpsku radikalnu stranku, već i za birače, on očekuje bolje rezultate, ali videćemo - kaže Šešeljev sin i dodaje da njegov otac medijske najave Aleksandra Vučića o obračunu sa kriminalom doživljava kao zamajavanje naroda.


- Vojislav je uvek podržavao hapšenje kriminalaca i korupcionaša, ali sadašnja Vučićeva kampanja bazira se na novčanom ucenjivanju bogatih ljudi, a sračunata je na to da se narodu skrene pažnja sa još dublje ekonomske krize i socijalne bede u koju Srbija sve više tone - prenosi Nikola.

2024 © - Vesti online