Utorak 16.04.2013.
17:34
Beta

Drecun: Neće biti pomaka u dijalogu

Milovan Drecun

"Očekujem pomak u dijalogu. Da li će se to desiti sutra ili u narednom pereiodu, to ne mogu da kažem. Kako sada stoje stvari ne vidim mogućnost za pomak, jer nije definisana nijedna pretpostavka šta će se dešavati sutra i ima li spremnosti Prištine na kompromis. Možda se tokom dana to promeni", rekao je Drecun povodom sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu.

Drecun, poslanik vladajuće SNS, kazao je novinarima da je Brisel pozvao Vladu Srbije da pošalje delegaciju na sastanak, ali da ništa nije precizirano - ni o čemu će se razgovarati, ni da li postoji spremnost Prištine za kompromis, ni da li ima novih predloga, kao ni sastav delegacije iz Prištine.

"Neophodno je prvo utvrditi da li taj sastanak ima svrhu jer, ako se ne postigne neki pomak, ako sve to bude ličilo na ono što se dešavalo u osmoj rundi, onda uopšte ne vidim razlog zašto bi se sastali pre nego što se diplomatskim kanalima ne postigne određeni napredak", rekao je on.

Po njegovim rečima, diplomatske aktivnosti se stalno odvijaju, bilo je i pritisaka na Srbiju i zahteva da se precizira minimum zahteva.

"Od traženja tog preciziranja sad se došlo na to da nas zovu na sastanak, a da nam uopšte nisu definisali parametre sastanka", kazao je poslanik SNS.

Povodom odlaganja izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, Drecun je kazao da je očigledno da se ta situacija sada koristi da bi se izdejstvovalo da Beograd Prištini da što više ustupaka.

"Svi hodamo po veoma tankoj žici i ona se sve više zateže i tu moramo da vidimo kako da napravimo napredak. Neko pokušava da iskoristi taj datum za početak pregovora da bi izdejstvovao ustupke Srbije Prištini", kazao je Drecun.

2024 © - Vesti online