Petak 19.02.2010.
13:39
Vestionline; Kurir

FIFA: Srbija favorit iz senke

"Orlovi" će biti jedno od najprijatnijih iznenađenje na SP u Južnoj Africi, po zvaničnom sajtu FIFA koji je sproveo anketu među svojim čitaocima u vezi s potencijalnim iznenađenjima na Mundijalu, piše "Kurir".

Čitaoci su morali da navedu po jednu ekipu sa svakog kontinenta za koju smatraju da bi mogla da ostvari neočekivani uspeh tokom predstojeće smotre fudala , koji počinje u junu, a na trećem mestu po šansama završila je Srbija.

Ljubitelji fudbala sa svih strana sveta smatraju da Čile ima najveće šanse da priredi neočekivano iznenađenje u Južnoj Africi. Južnoamerička ekipa završila je kvalifikacije na drugom mestu, odmah iza Brazila, pa je čak trećina čitalaca (33,06 odsto) procenila da upravo Čile ima najveće šanse za tako nešto.

Na drugom mestu je, pomalo iznenađujuće, Alžir, sa tek dva odsto manje glasova od Čilea (31,15 odsto). Iako su u „vrućem“ baražu sa Egiptom uspeli da obezbede plasman za Južnu Afriku, Alžirci nisu bili toliko impresivni tokom proteklog Kupa afričkih nacija. Istina, šanse su im u svakom slučaju dovoljno velike, ako je verovati čitaocima sajta FIFA.

Srbija je dobila 13,06 procenata glasova posetilaca sajta, što je bilo dovoljno za treće mesto. Ono što je ipak mnogo zanimljivije jeste to da su čitaoci sajta FIFA na nemačkom jeziku Srbiju ubedljivo stavili na prvo mesto sa čak 45,56 odsto glasova.

2024 © - Vesti online