Petak 19.02.2010.
13:36 >> 19:28h
Vestionline

GO: Bozoljac i Tipsarević u polufinalu

Tipsarević, koji je na turniru postavljen za prvog nosioca, pobedio je danas u četvrtfinalu Čeha Lukasa Rosola rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 7:5.

Po završetku meča treći reket Srbije je rekao.

"Rosol je igru potpuno prilagodio ovoj vrsti podloge. Sve vreme je napadao i bio agresivan, zato sam u početku imao problema. Međutim, i sam sam bio hrabar kada je bilo važno. Rosol je udarao iz sve snage, primorao me je da stojim iza osnovne linije. Nisam odigrao na najvišem nivou, servis me je loše služio, povrede ramena su mi pravile probleme. Jednu sam zalečio, ali nova se pojavila nakon meča drugog kola. Bilo mi je teško da pronađem pravi ritam. Međutim, kako je meč odmicao, počeo sam bolje da igram sa osnovne linije, osećao sam da mogu do brejka i na kraju sam, zaista, i ostvario zacrtano", rekao je trenutno 37. igrač na svetu, koji će sutra u polufinalu igrati protiv Slovaka Karola Bek koji je bio bolji od Hrvata Karanušića (6:3, 7:6).
  

Srbin će u polufinalu igrati Slovaka Karola Beka, koji je u svom četvrtfinalnom meču sa 6:3, 7:6(7) nadigrao Hrvata Roka Karanušića.

Bozoljac je stigao do polufinala, pošto je Kazahstanac Andrej Golubev predao meč pri rezultatu 6:4, 5:3 za srpskog tenisera.

"Imao sam jako dobar procenat dobijenih poena posle prvog servisa, čak 92 posto, a na drugi servis oko 85 posto, to sve govori koliko je moja igra bila dobra. Nisam morao da spasavam nijednu brejk loptu. Imao sam puno brejk šansi, ali mislim da tu još mogu da napredujem, da napravim pomak u njihovoj realizaciji", kazao je Bozoljac.
 

Srpski teniser će igrati u polufinalu protiv Britanca Aleksa Bogdanovića, koji je sa 2:1 bio bolji od Poljaka Mihala Przisieznija.

Gemaks open igra se za nagradni fond od 106.500 evra. 

Bogdanović (GBR) - Przisiezni (POL) 7:6(6), 6:3
Bek (SVK) - Karanušić (CRO) 6:3, 7:6(7)
Bozoljac (SRB) - Golubev (KZH) 6:4, 5:3, predao Golubev
Tipsarević (SRB) - Rosol (CZE) 4:6, 7:6, 7:5

2024 © - Vesti online