Utorak 16.04.2013.
14:14
Beta

Nikolić: Interesovanje za Beogradski maraton iznad očekivanja

Preko 1.000 učevnika iz 41 zemlje se očekuje na 26. Beogradskom maratonu

"Sprovodimo sve aktivnosti, vrše se poslednje pripreme i ubeđeni smo da će ovaj 26. Beogradski maraton biti tehnički dobro realizovan", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je dodao da su poslata pisma svim diplomatskim predstavništvima, kako bi njihovi predstavnici učestvovali u Trci zadovoljstva, polumaratonu ili humanitarnim aktivnostima.

Na pitanje da li će eksplozija na Bostonskom maratonu uticati na povećanje bezbednosti za vreme manifestacije u Beogradu, Nikolić je odgovorio:"To što se dogodilo u Bostonu nema veze sa maratonom. Mi uvek vodimo računa o bezbednosti".

Na 26. Beogradskom maratonu tehničku podršku pružicće šest Fiatovih vozila, a automobil Fiat 500l biće glavna nagrada ukoliko bude oboren rekord.

Pored toga, predstavljena je pesma "Maraton te zove" koju izvodi Zarđali ekser, kao i prijekat "Maturanti maratonci", čiji je cilj da učenici srednjih škola u prvoj, drugoj i trećoj godini trče polumaraton, a u četvrtoj maraton.

Predsednik Udruženja dece obolele od raka Todor Mančić podsetio je da je ovo trecća godina kako udruženje sarađuje sa Beogradskim maratonom.

"Mi ćemo sredstva koja dobijemo iskoristiti za kupovinu svetlosnog mikroskopa za Institut za majku i dete. Ovaj mikroskop košta oko 15.000 evra i ove godine to je jedan od naših ciljeva", rekao je Mančić.

Beogradski maraton održaće se u nedelju 21. aprila.

2024 © - Vesti online