Utorak 16.04.2013.
13:28
Vestionline, Beta

"Želimo opstanak u Svetskoj grupi Fed Kupa"

Dejan Vraneš i Bojana Jovanovski

Srbija narednog vikenda u Štutgartu igra za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa.

"Juče su trenirale Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, danas će nam se pridružiti Vesna Dolonc, koja je na terapijama u Moskvi, a sutra očekujemo Anu koja je takođe na terapijama, ali na Majorci", rekao je Vraneš.

Selektor Srbije objasnio je da tereni nisu u najboljem stanju, ali da očekuje da će se igračice adaptirati.

"Stigli smo juče u Štutgart i odmah smo imali prve treninge na pomoćnom terenu, a danas na terenu gde ćemo igrati meč. Tereni su različiti. Nadam se da će glavni biti bolje pripremljen i da ćemo se adaptirati u narednih nekoliko dana", rekao je Vraneš.

Bojana Jovanovski rekla je danas da ne sme da prognozira ishod duela sa Nemačkom u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa, ali je kazala da će se reprezentacija boriti da "kako zna i ume" to ostvari.

"Ne bih se usudila da prognoziram ko će na terenu biti u prednosti. Šljaka definitivno nije podloga na kojoj se najbolje oseam, ali to su sve stvari koje se zaborave onog trenutka kada počne meč. Mi smo u Nemačku došle da se borimo i kako znamo i umemo izborimo za opstanak. Verujem da ćemo uz veliku borbu i malu dozu sportske sreće biti u stanju da ostvarimo svoj cilj", rekla je Jovanovska.

Srbija je u februaru izgubila od Slovačke u Nišu i zato sada igra za opstanak u najjačoj grupi.

"Veoma mi je drago što smo ponovo na okupu i što imamo priliku da branimo boje naše zemlje. Mnogo smo razmišljale o Nemicama, a verujem da su i one o nama jer veliki ulog u pitanju. Igra se jedan meč, jedan vikend koji i njima i nama određuje sudbinu za sledeću godinu u ovom takmičenju", rekla je Jovanovski.

2024 © - Vesti online