Utorak 16.04.2013.
12:35
Vestionline

Dimitrov pobedio Janka u Monte Karlu

Slaba partija Janka Tipsarevića u Monte Karlu

Nakon ispadanja Viktora Troickog koji je lako i ubedljivo poražen od Jarka Nieminena, svoje učešće na Mastersu u Monaku završio je i Janko Tipsarević koji je u četvrtom međusobnom meču sa Grigorom Dimitrovim, doživeo prvi poraz.

Janko je od samog starta krenuo agresivno na Bugarina, što je rezultiralo brejkom za vođstvo od 2:0. Međutim, strpljivi Dimitrov je pred kraj seta uspeo da izjednači na 5:5, pa se ušlo u taj-brejk u kojem je bio bolji od Janka rezultatom 7:3.

Dimitrov je nastavio u istom ritmu i u drugom setu, a iako je imao priliku za brejk, Janko je poveo sa 1:0. Ipak, Bugarin je posle sigurnog servis gema odmah iskoristio Jankove greške i došao do prednosti od 2:1. Dimitrov je nastavio sa dobrom igrom, dok se Janko mučio, pa je svom protivniku dozvolio da nastavi niz i sa ubedljivih 6:1, pobedi posle 84 minuta igre.

Tipsarević je bio postavljen za osmog nosioca, a izgubio je od 34. na ATP listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas će odlučiti da li će igrati u Monte Karlu, a njegov protivnik u drugom kolu trebalo bi da bude Rus Mihail Južni, koji je pobedio Španca Danijela Himeno-Travera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

Nagradni fond Masters turnira u Monte Karlu je 2.646.495 evra.

2024 © - Vesti online