Ponedeljak 15.04.2013.
19:50
Vestionline

Zvezda smenjuje Vukoičića i postavlja Radonjića

Preuzima Crvenu zvezdu - Dejan Radonjić

Posle serije slabih igara Crvene zvezde koje su kulminirale porazom od Mega Vizure sa 83:76 u petom kolu Superlige, rukovodstvo kluba sa Malog Kalemegdana odlučilo je da smeni trenera Vladu Vukoičića, a na njegovo mesto postavi crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića.

Ovoj odluci možda je kumovala i činjenica da je Vukoičiću pozlilo tokom prvog poluvremena meča sa Megom u Kruševcu, pa je trener drugo poluvreme proveo sedeći na klupi, jer je imao tahikardiju srca.

"Crveno-beli" pre Mega Vizure, izgubili i od Partizana, a poslednji rezultat bio je razlog da se započnu pregovori sa Dejanom Radonjićem, koji je podgoričku Budućnost vodio do petog mesta u ABA ligi čime je obezbedio učešće u Evrokupu.

Radonjić je vodio i reprezentaciju Crne Gore, a bio je najveći kandidat za naslednika Svetislava Pešića prošlog leta na klupi "crveno-belih".

Pešića je na početkom sezone na klupi crveno-belih zamenio Milivoje Lazić, koji je dobio otkaz posle serije loših rezultata na startu šampionata, a njegovo mesto je tada zauzeo Vlada Vukoičić.

2024 © - Vesti online