Ponedeljak 15.04.2013.
18:54
Srna

Eštonova: Ugledajte se na Crnu Goru


Zemlje u regionu da uče od Crne Gore: Ketrin Ešton i Igor Lukšić
 

"Verujem da ova zemlja može biti ponosna zbog značajnih dostignuća, jer kao takva može biti primer u regionu", kazala je Eštonova na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da ipak ima još nekih nerešenih pitanja kojima se treba pozabaviti.

"Želim da progres bude stabilan. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioriteti su za vas i znam da se bavite pitanjem ustavnih reformi tako da vaše sudstvo bude nezavisno", kazala je Eštonova.

Posle razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem, Eštonova je rekla da veruje da će Crna Gora na pozitivan način odgovoriti i izvršiti sve neophodne reforme.

"Pratila sam vaš napredak ka EU i način na koji ste pristupili pregovorima koji su otvoreni prošle godine. Želim da vam čestitam na otvaranju poglavlja koja se tiču obrazovanja", poručila je Eštonova.

Ona je pozvala sve političke strane u Crnoj Gori da na konstruktivan način budu uključene u rešavanje situacije u vezi sa predsedničkim izborima, te dodala da su oni uzeli dosta vremena.

"I mi smo pažljivo saslušali predstavnike OEBS-a i znam da je trebalo da rezultati budu već potvrđeni. Želim da pozovem sve političke strane da na konstruktivan način budu uključene u to pitanje", rekla je Eštonova.

2024 © - Vesti online