Ponedeljak 15.04.2013.
21:51
Beta

Nema više "Preljubnika"

Foto - arhiva: RTV Pink prestaso sa emitovanjem spornog rijaliti šoua
 

Na sajtu Saveta RRA (www.rra.org.rs) navodi se da je takva odluka doneta na sastanku članova Saveta i predstavnika TV Pink. Savet RRA je naveo da je u prethodnom periodu sačinjeno više izveštaja Službe za nadzor i analizu programa u kojima je isticano da emisije kao što su "Preljubnici i "Trenutak istine" ozbiljno
ugrožavaju dostojanstvo ličnosti i narušavaju razvoj maloletnika.

"Era na tapetu"

Savet je zatražio povećanu uredničku odgovornost emitera i u slučaju emisije "Farma". Povodom incidenta sa učesnikom "Farme" Andrijom Erom Ojdanićem, Savet je reagovao i uputio snimak sporne emisije Javnom tužilažtvu.

"Od predstavnika TV Pink zatraženo je da obustave emitovanje emisije 'Preljubnici', a da se 'Trenutak istine' emituje posle 23.30, što je emiter u celini prihvatio", piše u saopštenju.

Stručne službe Agencije, kao se navodi, pojačno kontrolišu rijaliti program "Veliki brat" na TV B92, tako da će u slučaju oba programa ("Farma" i "Veliki brat") primedbe odmah dostavljati emiterima.

Savet je odlučio da zatraži sastanak sa Savetom za štampu zato što je uočeno da delovi rijaliti programa, koji su pokriveni zvučnim signalom u emitovanju, "doživljavaju svoju promociju u štampi". Iniciranjem tog sastanka Savet želi da zajedničkim delovanjem regulatora javnost zaštiti od neprikladnog i uvredljivog sadržaja.
piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online