Ponedeljak 15.04.2013.
23:50
pressonline.rs

Monstrum: Bebe koje prežive abortus ubijao makazama

Gosnel se tereti da je ubio sedam novorođenčadi koja su preživala pobačaj i to tako što im je makazama probadao kičmenu moždinu. Tužioci pretpostavljaju da je ubio mnoge druge fetuse u trećem tromesečju trudnoće, ali za tako nešto ne postoje dokazi, jer je uništio dokumentaciju.

Pretpostavlja se da je ubio veći broj fetusa, ali je uništio dokumentaciju: Kermit Gosnel

Osim ubistva beba, tereti se i za smrt najmanje jedne pacijentkinje koja je preminula od prevelike doze anestezije. Gosnel je vodio kliniku "Žensko medicinsko udruženje" (Women's Medical Society), u kojoj je vršio abortuse u sedmom i osmom mesecu trudnoće.

U njegovu kliniku su dolazile žene koje zbog poodmakle trudnoće nisu mogle da obave abortus nigde drugo. U SAD je zabranjeno raditi pobačaje posle 24. sedmice.

Tužba koja je podignuta protiv američkog doktora ispisana je na 281 stranicu, a procenjuje se da je zarađivao najmanje 1.800.000 dolara godišnje. Otrkiveno je da je on jedan od trojice doktora u Pensilvaniji koji je izdao najviše recepata za određeni analgetik koji može izazvati zavisnost.

Pohlepa doktora nije imala granica, pa su tako zaposleni imali mizerne plate, a da pritom nisu ni bili sturčni za svoj posao. Iako je u pitanju posao koji može biti izuzetno rizičan, među njegovim osobljem je bio i dečak od 15 godina, kojeg je plaćao osam dolara po satu.

2024 © - Vesti online