Petak 19.02.2010.
09:04
Vestionline

Francuska anarhistkinja u Slobodnoj zoni

Predlog biva prihvaćen i Luiz kreće u potragu za odgovarajućom osobom. Posao sa zadovoljstvom prihvata Mišel, nespretni radnik obezbeđenja u kampu za prikolice. Međutim, ispostavlja se da je unajmljeni “ubica” potpuno nesposoban da puca u bilo koga, te posao prosleđuje neverovatnom naivčini.

Nagrade

 

"Luiz Mišel" je osvojio Specijalnu nagradu žirija "Sandens" festivala za originalnost 2008. godine i Nagradu za najbolji scenario na filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Kada njegova nepromišljena odluka prouzrokuje smrt bogatog industrijalca koji ni na koji način nije umešan u zatvaranje fabrike, Luiz odlučuje da se pobrine da posao bude urađen kako treba...


Film "Luiz-Mišel" je svojevrstan omaž istoimenoj francuskoj anarhistkinji iz XIX veka.

Rediteljsko-scenaristički dvojac Benoa Delpin i Gustav de Kervern svoj dar za komediju su 15 godina razvijali radeći na televiziji kao scenaristi i izvođači skečeva. Upoznavši se sa njihovim radom, kultni reditelj Moris Piala ih ohrabruje da uđu u filmske vode.

Prvi film “Aaltra” doživljava ogroman uspeh kod kritike i publike. U svom radu vole da kombinuju profesionalne glumce i naturščike, dok scene u filmu formiraju sa puno improvizacija. Kao presudan momenat u karijeri navode susret sa Aki Kaurismakijem.

Njihovi filmovi “Aaltra”, “Avida” i “Luiz-Mišel” prikazivani su na filmskim festivalima u Kanu, Roterdamu, Sandensu i San Sebastijanu.

Ulaznice za projekciju mogu se kupiti u "Rex-u" po ceni od 100 din.

Kritike

 

"Klasna borba nije stvar prošlosti, ona se nastavlja ovde i sada…Jedno od najlepših iznenađenja francuskog strip filma u poslednjih deset godina."
- TV Klasik

 

"Ako volite crni humor, obožavaćete ovaj film…"
- Filmink Rivju

 

"Luiz Mišel na iskren i ljudski način prikazuje kritiku savremene poslovne etike."
- Skrin

2024 © - Vesti online