Neka se dobro dobrim vrati

Pod svojim krovom: Sačir i Sabina Kolašinac sa decom
 






Čim je za nevolje ove porodice, preko interneta i našeg lista, saznao Alen Preljukić, poreklom iz Plava u Crnoj Gori, koji živi i radi u Holandiji, odmah je poznatom novopazarskom humanitarcu Hidu Muratoviću poslao 200 evra. Zamolio ga je da Redžovićima, koji jedva da imaju novac za lekove i hranu i žive od skromne socijalne pomoći, kupi i odnese šporet kakav su poželeli. Nisu čekali ni dva dana, a "smederevac" je, dok je još bilo snega na padinama Golije i Rogozne, stigao pred kuću Redžovića.

Istoga dana, ovoj porodici uručeno je i 200 evra koje su im poslali Mersiha i Elvir Destanović, poreklom iz Sandžaka, koji žive u Nemačkoj. Od Hida Muratovića dobili su i plastični stočić koji su, takođe, poželeli prilikom našeg prvog susreta.

Zamirisaće svež hleb u njihovom domu: Porodica Redžović

- Obradovali smo se puno, maštali smo o novom šporetu, a nismo mogli da ga kupimo, velika je to para za nas. Puno će nam značiti jer će Remzija lakše moći da nam spremi hleb i drugu hranu - priča Rifat i naglašava da je ostao bez teksta i da prosto ne ume da nađe reči kojima bi se zahvalio dobrotvorima iz Holandije i Nemačke.


Rifatu je od treće godine života, zbog visoke temperature koju je imao i neadekvatnog lečenja, oduzeta ruka i kompletna desna strana. Ceo život proveo je po bolnicama i rehabilitacionim centrima, kreće se teško i ne može da radi, a da nevolja bude veća i sin Rešad je zbog smetnji u razvoju prinuđen da ide u specijalnu školu i često traži pomoć lekara.


- Novac ćemo utrošiti za lekove, Rifatovu rehabilitaciju i Rešadove knjige, možda nešto ostane i za hranu. Neka bog nagradi Alena, Mersihu, Elvira, Hida, "Vesti" i sve koji se trude da nam pomognu - ističe Remzija Redžović, koja je prinuđena da na svojim leđima, u teškoj muci i sirotinji, sama brine o suprugu i sinu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Dirnuta našim ranijim pričama o Nazifu Karišiku iz Trijebinja kod Sjenice, koji sam brine o petoro dece i gradi kuću, zatim o devetočlanoj porodici Trtovac sa Peštera koja preživljava zahvaljujući jednoj ovci i kozi, te o sestrama Savić iz Mitrove kod Tutina, koje sa bolesnim ocem i bakom žive u straćari i spremaju se da donacijama naših čitalaca počnu novu kuću, Laura Kralj iz Melburna poslala je 300 australijskih dolara. Ona je Hida Muratovića zamolila da novac podeli na tri dela, obraduje sve tri porodice i poželi im sve najbolje u njihovoj teškoj borbi sa životnim nedaćama koje ih prate od rođenja. Novac će im biti uručen narednih dana.

Kolašincima 200 dolara

Čitalac "Vesti" iz Amerike, koji je želeo da ostane anoniman, poslao je 200 USD porodici Kolašinac iz Zelenovića kod Novog Pazara. Oni su se, zahvaljujući prilozima čitalaca našeg lista, iz štale u kojoj su živeli, uselili u novu kuću.
Šaćir i Sabina Kolašinac i njihovo petoro dece novac će utrošiti za sređivanje, a nešto će, kažu, pokušati da uštede i za kupatilo koje nameravaju da grade.

2024 © - Vesti online