Nedelja 14.04.2013.
08:00
superodmor.rs

Santorini - romantika sve u šesnajs’

Pa kako da se ne zaljubite pri ovakvom zalasku sunca?
 


Vulkansko ostrvo Grčke je mesto gde ja najbolji zalazak sunca. Nije teško oduševiti se ostrvom, osetiti čari sunca, mora, plaža, barova, restorana, vina, maslina i potpuno odmoriti dušu i telo.


Santorini će Vas oduševiti u svakom pogledu, i potvrditi epitet najboljeg romantičnog ostrva. Santorini ima crne peščane plaže koje su posledica vulkana, pogled na celo Egejsko more, arhitekturu svojstvenu grčkim ostrvima, možete obići jednan od najstarijih vinograda na svetu, gde se proizvode neverovatno kvalitetna vina.


Oia je mesto sa najpoznatijim i zadivljujućim sunčanim zalascima. Bele kuće i plavi prozori stvaraju neverovatan kontrast sa crnim vulkanskim stenama koje se uzdižu iz mora. Sela Fira, Firostefani, Immerovigli i Oia definitivno vredi posetiti. Iz Kaldera se pruža čaroban pogled na vulkan i susedna ostva.


Duge peščane i šljunkovite plaže, kupole crkvi i ostaci prošlih dana se vide iz svakog dela ostrva. Probajte čuvene grčke specijalitete u nekom od brojnih restorana. Ostrvo Santorini je poznato i po svom živom noćnom životu ali i po romantičnim kafićima na plažama.


Velika je mogućnost da vam odlazak na Santorini bude takvo iskustvo da vam postane jedna od omiljenih destinacija.

2024 © - Vesti online