Petak 12.04.2013.
19:36
Vestionline, Beta

Klop: Srećan sam što igramo protiv ekipe koju poznajemo

"Stari znanci" - Žoze Murinjo i Jirgen Klop

Borusija i Real Madrid su se ove sezone već sastali u najprestižnijem evropskom takmičenju, pošto su bili u istoj grupi. U Dortmundu su izabranici Klopa trijumfovali sa 2:1, dok je u Madridu bilo nerešeno 2:2.

"Drago mi je što znamo našeg protivnika. Sada preostaje samo fudbal da se igra. Ne moram da ističem da je Real težak protivnik, ali od tri potencijalne ekipe, koje smo mogli da dobijemo, oni su jedina koju smo već pobedili ove sezone", rekao je Klop posle žreba u Nionu.

Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je uzubuđen zbog novih duela "milionera" i "kraljevskog kluba".

"Ovo je bio dobar žreb za nas. Važimo za blage autsajdere, ali mi smo ih već pobedili ove sezone jedanput. Stekli smo tada mnogo poštovanja prema Realu. Jedina stvar kojom nismo zadovoljni je što ćemo revanš igrati u Madridu", kazao je Cork.

Izvršni direktor "milionera" Hans Joakim Vacke rekao je da klub zadovoljan žrebom, kao i da mu je žao što se nije ostvarila želja presednika Bajern Minhena Ulriha Henesa da se ove dve ekipe sastanu u polufinalu.

"Igranje u gostima u revanš ne bi trebalo da nam bude problem, ako budemo odigrali dobro i budemo imali pozitivan rezultat iz prve utakmice", kazao je Vacke.

Borusija iz Dormunda će u prvoj utakmici, 24. aprila, dočekati na svom terenu Real Madrid, dok će se revanš igrati 1. maja. U drugom polufinalu sastaće se Bajern iz Minhena i Barselona.

2024 © - Vesti online