Četvrtak 18.02.2010.
17:50
Tanjug

Vlada RS daje garancije Krajišniku

Krajišnik je dobrodošao: Milorad Dodik

Dodik je novinarima na Jahorini rekao da pozdravlja eventulano prevremeno puštanje na slobodu Krajišnika, navodeći da će konačnu odluku o tome dati Haški sud, preneli su lokalni mediji.


Komentarišući zahtev, koji je odbrana Krajišnika prosledila i Parlamentu RS u vezi davanja garancija za prevremeno puštanje na slobodu, predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić je rekao da je taj zahtev primio juče i da ga još nije detaljno razmotrio.


Krajišnik se od 3. aprila 2000. nalazi u zatvoru, prvo u Hagu, a sada u Belmaršu, u Engleskoj.

Tim Krajišnikove odbrane saopštio je nedavno da su se stekli uslovi prema engleskom zakonodavstvu da bivši predsednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik, koji je haškom presudom osuđen na 20 godina zatvora, bude pušten na slobodu.


Uz zahtev za prevremenu slobodu, Krajišnik treba da dostavi i mišljenje vlasti zemlje u koju će se vratiti, kako će na javno mnjenje i političku situaciju delovati njegov povratak iz zatvora.


Želi da se vrati porodici: Momčilo Krajišnik
Krajišnik želi da se vrati na Pale, gde živi njegova porodica, pa se njegova odbrana obratila svim nivoima vlasti u BiH, državnim i entitetskim, političkim parlamentarnim strankama, pojedinim udruženjima i pojedinicma s pitanjem u kome je, između ostalog, navedeno da li bi njegovo prevremeno puštanje na slobodu pogoršalo ili poboljšalo političku situaciju u opštini, odnosno RS i BiH ili ne bi značajno uticao ni pozitivno ni negativno.
2024 © - Vesti online