Četvrtak 18.02.2010.
17:21
Tanjug

Taksisti: Opet u štrajk ako ne bude dogovora!

Taksisti od Vlade Srbije zahtevaju primenu postignutog dogovora
 

Beljinac je Tanjugu rekao da predstavnici tog sindikada svakodnevno pregovaraju sa nadležnima kako bi pronašli rešenje koje će zadovoljiti njihove potrebe i naglasio da neće odstupiti od zahteva da se obaveza uvođenja fiskalnih kasa odloži do januara 2013. godine.


Beljanac je podsetio da su taksisti i autoprevoznici u Srbiji održali generalni štrajk 17. decembra prošle godine, kada su postpisali sporazum sa ministarima infrastrukture i trgovine i usluga Milutinom Mrkonjićem i Slobodanom Milosavljevićem, ali da do danas, kako je rekao, ni jedan od postavljenih šest zahteva nije ispunjen.


Taksisti su tada, pored odlaganja fiskalizacije, tražili i ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga, kao i utvrđivanje minimalne cene usluge taksi prevoza.


Zahtevi su se odnosili i na pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike, uklanjanje "divljih" taksista i uvođenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.


2024 © - Vesti online