Petak 12.04.2013.
09:47
Srna

Srbi povratnici strepe od napada Albanaca

Povratnici se svakodnevno suočavaju sa različitim problemima, krađom i provalama, a poslednji incident uneo je strepnju i među desetak Srba u naselju Ljug u opštini Istok, javlja Radio-Goraždevac. Srpski povratnici navode da je ranije bilo manjih čarki, ali da je poslednji napad početak strašnih zločina kao što su ubistva.

Napad na kuću Žarka Đurića uneo nemir

"Ako nisu uspeli da nas svakodnevnim manjim napadima oteraju odavde, eto sada su krenuli sa uništavanjem", ističe jedan od povratnika.

U selu Sinaje u opštini Istok pre četiri dana ukraden je traktor koji je Srpska pravoslavna crkve donirala povratnicima da bi mogli da obrađuju zemlju. Predsjednik opštine Istok sa sedištem u Osojanu Dragoljub Repanović navodi da je najnoviji napad jasna poruka Srbima povratnicima da su tu nepoželjni.

"To je jasna poruka da Srbi povratnici nisu dobrodošli i da Srbi ovde ne mogu da žive normalno. Iako su izolovani i žive u veoma teškim uslovima i sa ograničenom slobodom kretanja sada se pokazalo da nisu bezbedni ni u svojoj kući", ističe Repanović.

Kuća srpskog povratnika Žarka Đurića u Istoku napadnuta je ručnim bacačem, ali niko nije povređen. U trenutku napada u kući su bili Žarko Đurić i njegova supruga, a od detonacije su polomljena ulazna vrata, oštećeni zidovi i krov kuće.

2024 © - Vesti online