Četvrtak 11.04.2013.
18:56
rtv.rs

Kostreš: Ako postoji separatizam, neka vlada hapsi

Zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš
 

"Sam taj potez je višestruko narušio odnose unutar i van koalicije, dali smo našim političkim neistomišljenicima da na nekim stvarima, uzgred netačnim, prave političku kampanju i zaustavljen je proces pisanja zakona o finansiranju Vojvodine. Znači, na više strana je taj proces bio štetan", rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Povodom burnih reagovanja na deklaraciju, koju je krajem prošle nedelje najavio predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, Kostreš je rekao da ga brine nametanje teze o separatizmu u Vojvodini i dodao da, ako postoji separatizam onda "ovog momenta Vlada Srbije mora da pošalje policiju i da pohapsi sve separatiste".

"Priča o separatizmu je samo izgovor da se napravi jedan politički performans koji ima za cilj da izazove vanredne izbore u Vojvodini", kazao je Kostreš i naveo da su i zahtevi za te izbore i miting protiv deklaracije, koji je najavljen za petak ispred zgrade pokrajinske vlade u Novom Sadu, legitimna politička sredstva.

Kostreš je rekao da ni LSV ni Savez vojvođanskih Mađara, kao koalicioni partneri DS-a u pokrajini, nisu konsultovani u vezi s tom deklaracijom i ocenio da je to bilo nekorektno.

2024 © - Vesti online