Četvrtak 11.04.2013.
13:36
Beta

SPO: Tužilac želi da ukine kaznu Markoviću

"Tim svojim činom, Obradović je upozorio da je komisija Verana Matića paravan za nameru tužioca za organizovani kriminal Miljka Radosavljevića da ukine kaznu od 40 godina zatvora Radomiru Markoviću, na koju je osuđen zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, ubistva Ivana Stambolića i dva pokušaja ubistva Vuka Draškovića", naveo je SPO u saopštenju.

Vuk Drašković

Draškovićeva stranka je navela da bi po tom scenariju, o kojem je tužilac Radosavljević govorio i pred Komisijom, Marković, u zamenu za slobodu, otkrio ubice Slavka Ćuruvije, a priznao bi da je on naredio i taj zločin, jer je to od njega tražio Slobodan Milošević.

Ćuruvija je ubijen na današnji dan pre 14 godina i to ubistvo do danas nije razjašnjeno. Pregovore sa bivšim šefom Državne bezbednosti Srbije Radomirom Markovićem tužilac Radosavljević počeo je još za mandata prošle Vlade Srbije, naveo je SPO.

"Marković je tada zatražio da se iz Krivičnog zakonika izbaci odredba da svedok-saradnik ne može biti niko ko je osuđen na 40 godina zatvora, što je i učinjeno. Da bi sve svoje zločine svalio na mrtvog Slobodana Miloševića, on sada traži da bude oslobođen izdržavanja kazne. Tako bi on, posredstvom novinarske komisije Verana Matića, bio nagrađen za tolika ubistva koja je naredio", piše SPO.

"Radosavljević, Matić i ma ko drugi ko ih podržava "u ovoj kriminalnoj nameri", rugaju se porodicama žrtava Radomira Markovića, ponovo ubijaju sve one čije je likvidacije on naredio, a ubijaju i zakone i pravdu u Srbiji", piše u saopštenju SPO.

SPO je naveo da je zato poslanički klub SPO-Demohrišćanska stranka Srbije podneo zahtev Skupštini Srbije da, na prvoj svojoj sednici, vrati odredbu u Krivični zakonik da zaštićeni svedok ne može biti niko ko je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora.

2024 © - Vesti online