Četvrtak 11.04.2013.
13:28
Vestionline, Beta

Veber: Završiću sezonu u Red Bulu

"Leđa o leđa" - Mark Veber i Sebatijan Fetel

Veber je ljut na klupskog kolegu Sebastijana Fetela i na čelnike ekipe zbog incidenta tokom trke za Veliku nagradu Malezije gde je osvojio drugo mesto.

Aktuelni svetski šampion Fetel je u završnici trke, uprkos naredbi iz boksa, pretekao Vebera i pobedio, ali ga čelnici ekipe zbog toga nisu kaznili, te Veber razmišlja da po isteku ugovora napusti Red Bul.

"Nameravam da završim sezonu u Red Bulu. Mnogi su u to sumnjali, ali ostaću u ekipi. Oduvek sam razmišljao samo o tekućoj sezoni... Ne vidim zašto bih sada morao da donosim odluke o budućnosti", rekao je Veber novinarima u Šangaju, gde će se u nedelju voziti Trka za Veliku nagradu Kine.

On je rekao da će pred kraj sezone razgovarati s čelnicima Red Bula.

"Letos ću razgovarati sa njima. Tek smo pred trećom trkom u sšampionatu i nikada u tom periodu sezone nisam donosio odluke o karijeri. Znam da se o tome priča, ali ne vidim zbog čega bih sada odlučivao", rekao je Veber.

"Očigledno je da su naši odnosi zategnuti i to nije prvi put. Sada moramo da se koncentrišemo na naše nastupe. Mislim da ekipa nije bila loša u Maleziji, ali mnogima je bilo neprijatno... Takva situacija se ove sezone možda više neće ponoviti - ali mogla bi da se dogodi u nedelju. To još ne znamo", dodao je australijski vozač.

Veber je rekao da se raduje predstojećoj trci i ocenio da je u Maleziji Red Bul pokazao da ima konkurentno vozilo.

"Dobro se osećam posle malog odmora i radujem se povratku na stazu. Dokazali smo da imamo konkurentno vozilo u prve dve trke, ali znamo da nas čeka još posla. Nismo imali dovoljno dobar bolid da pobedimo u Australiji, ali u Maleziji svakako jesmo", rekao je Veber.

 

Fetel: Izvinjavam se, ali ne svima!

 

Branilac titule šampiona u Formuli 1, Sebastijan Fetel izvinio se svom timu što nije poslušao naređenje na trci u Maleziji ali je rekao i da se neće izviniti zbog pobede.

 

"Izvinjavam se što sam se oglušio o naredbu tima, ali neću da se izvinim nikome što sam pobedio. Zbog toga su me ljudi i zaposlili i zbog toga sam ovde", izjavio je Fetel i dodao da je dobar timski posao ostao u senci njegovog duela sa Veberom.

 

"Odmah posle trke sam se izvinio svima što sam sebe postavio iznad tima što nisam želeo. Niko ne priča o tome kako je tim uradio odličan posao tog dana",

rekao je Fetel, koji vodi u generalnom plasmanu sa devet bodova više od Kimija Raikonena iz Lotusa.

2024 © - Vesti online