Četvrtak 11.04.2013.
18:04
Beta

Ruskim kreditom vraćamo dug Londonskom klubu

Novac od ruskog kredita biće dostupan Srbiji za mesec i po dana

Mlađan Dinkić je za današnje izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da je ruski kredit uzet na 10 godina, uz dve godine počeka i fiksnu kamatu od 3,5 odsto, a da se na dugove Londonskom klubu plaća 6,75 odsto kamate.

"Novac nam nije potreban za tekuće finansiranje budžeta, s obzirom na to da smo prodajom evro-obveznica već obezbedili novac za funkcionisanje države", rekao je Dinkić i dodao da je na šastanku s premijerom Rusije Dimitrijem Medvedevom državna delegacija Srbije tražila da Rusija poveća izvozne kvote za automobile, šećer, sir i cigarete proizveden u Srbiji, ali je ruski premijer rekao da su potrebne dodatne konsultacije o tome.

"Dogovoreno je i da srpske kompanije učestvuju u finansiranju izgradnje logističko distributivnog centra u Moskvi, gde bi se smeštala hrana, nameštaj i drugi proizvodi iz Srbije", izneo je Dinkić.

Kako je rekao, ruska Zberbanka je najavila da će ove godine u Srbiji uložiti 700 miliona evra, od čega je deo za kredite za likvidnost firmi koje izvoze u Rusiju.

2024 © - Vesti online