Četvrtak 11.04.2013.
03:29
Beta

"Zbog Nikolića nikad u Beograd"

Bakir Izetbegović, Ivo Josipović i Željko Komšić
 

Kako je prenela Federalna televizija, Komšić je naveo da ne vidi nikakvu svrhu sastanka u Beogradu zbog više puta iznetih stavova predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se mogu smatrati "klasičnim mešanjem u unutrašnja pitanja BiH, te prizivanje raspada BiH kao države".

Komšić je istakao da je Nikolić takve stavove ponovio čak i na sednici Generalne skupštine UN-a u Njujorku.

Hrvatski član Predsedništva BiH tvrdi da je Bosna i Hercegovina pokazala želju da do tih susreta dođe, ali da je to "srbijanski vrh shvatio na pogrešan način". Komšić zato, kako je naveo, ne vidi potrebu za odlazak u Beograd, kao ni za trilateralni susret u Ankari.

Hodžaj: Jeremić gazi autoritet UN

 

Ministar spoljnih poslova samoproklamovanog Kosova Enver Hodžaj optužio je predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremica da zloupotrebljava i gazi autoritet svetske organizacije.

 

"Jeremićeva debata o međunarodnim zločinima je gaženje autoriteta Ujedinjenih nacija, predstavlja moralnu sramotu i pokušaj da se izbegnu krivica i odgovornost za ratne zločine," poručio je Hodžaj preko socijalne mreže tviter, povodom debate o ulozi međunarodnih sudova u procesu pomirenja.

2024 © - Vesti online