Četvrtak 11.04.2013.
12:00
S.A - Foto: Vesti

Pružena ruka u nevolji

BOLEST NAPREDUJE: Milan Stefanović sa majkom Mirjanom

Sudbina 32-godišnjeg nekada perspektivnog harmonikaša, Milana Stefanovića iz Jagodine, koji se bori sa teškim neurološkim oboljenjem, duboko ju je potresla i navela da mu ponovo pomogne. Na njegovu podstanarsku adresu nedavno je prvo stigla donacija od 100 evra, a potom i paket pun korisnih darova koji je obradovao i bolesnog mladića, ali i njegovu napaćenu majku Mirjanu.
 

- Hvala gospođi Ekvilo što misli na nas i interesuje se za Milana. U paketu vrednom gotovo 800 evra bilo je svega, od raznovrsnih masažera, odeće i za mene i za sina, trenerki. Ova pažljiva dobrotvorka nije zaboravila ni slatkiše. U trenutku samo osetili da imamo nekog svog u dalekom svetu - rekla je "Vestima" Mirjana Stefanović, koja godinama sama brine o sinu čiji život se nakon bolesti potpuno promenio, a on preko noći postao od veselog i muzikalnog mladića težak invalid.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nažalost, Milanovo stanje je sve teže. Amniotrofična lateralna skleroza uzima maha. Bez majke nije u stanju da napravi ni korak, nedavno su pluća počela da atrofiraju, a sada i jezik. Sve teže govori.


- Ponekada uopšte ne razumem šta želi da mi kaže. Po njegovom tužnom pogledu pokušavam da shvatim poruku koju mi šalje. Ipak, ne gubim nadu da ćemo uspeti da dođemo do sredstava za transplantaciju matičnih ćelija u Beču - kaže majka Mirjana.


Ova intervencija, kao što smo pisali, košta 14.500 evra, a do sada je prikupljeno nešto više od 5.000 evra. 

2024 © - Vesti online