Sreda 10.04.2013.
22:12
Vestionline, B92

5.000 "Grobara" bučnije od 15.000 Amerikanaca

Bučni - navijači Partizana

Litvanski portal 15min.lt napravio je zanimljivu paralelu između NBA lige i Evrolige i kao prednost evropskog takmičenja, autor je istakao je veliku razliku u navijačima i apostrofirao pristalice Partizana, rekavši da bi "Grobari" mogli da nadjačaju bilo koju arenu u kojoj se igra NBA liga. On kaže da bi i 5.000 crno-belih navijača bilo dovoljno za 15.000 Amerikanaca koji navijaju za bilo koji tim iz NBA lige.

Litvanci su još jednom pomenuli Srbiju prilikom poređenja Evrolige i NBA lige, preko Miloša Teodosića koji uz Huana Karlosa Navara, Vasilisa Spanulisa i Dimitrisa Dijamantidisa predstavlja elitne igrače Evrolige, dok su sa druge strane to LeBron Džejms, Kobi Brajant, Dvejn Vejd, Karmelo Entoni...

Glavne razlike između dva elitna takmičenja autor vidi i naravno u osnovnim elementima igre. U NBA šou na parketu je ispunjen elementima košarke, dok je u Evropi u prvom planu taktika. Takođe, brzina, atraktivnost i spektakularni potezi su odlika NBA, dok je napetost, neizvesnost u Evropi.

Druga razlika je u važnosti mečeva. Regularna sezona u NBA ligi ima 82 utakmice, od kojih je čak trećina beznačajna, tek u plej-ofu zagarantovana je maksimalna ozbiljnost.

Sa druge strane, u Evroligi se igra najviše 31 utakmica tokom sezone, i skoro svaka je podjednako važna i puna tenzija, ukoliko se želi osvojiti titula. Broj utakmica se, međutim, povećava učešćem u domaćim šampionatima u Kupovima.

2024 © - Vesti online