Četvrtak 11.04.2013.
08:00
Vestionline

Šta ženu stvarno čini lepom?

Lepota nije samo na licu, već i u mislima i srcu žene
 

Jedna od dve žene ne oseća se sigurno zbog svog izgleda, pokazuje novo istraživanje. Iako čak 88 odsto ispitanih žena takođe kaže da misle da je samopouzdanje, a ne mladost, tajna istinske lepote, vrlo mali procenat žena oseća se sigurno u svojoj koži.

Šta čini ženu stvarno lepom? Samopouzdanje - najčešći je odgovor koji su ispitanice definisale kao dostizanje one tačke u životu kada prihvatate to što imate i to slavite.

"Postoji niz žena koje nisu opsednute starenjem ili izgledom, a istovremeno žele da izgledaju najbolje što mogu", objašnjava jedna od anketiranih žena.

"Kao žena od 37 godina bila sam ogorčena što su mi svi govorili kako su dani u kojem se osećam i izgledam dobro gotovi. Uveravali su me da treba da se  prepustim borama i starenju", kaže Sara Braun, koja je osmislila liniju za negu kože Pai.

Brojna istraživanja pokazuju da su žene iznad 40 godina u velikom broju nezadovoljne svojom težinom i izgledom što je ogroman i skriven rezervoar brojnih nevolja. To podstiče i opsednutost idealom večne mladosti koju forsira kozmetička industrija.

2024 © - Vesti online