Sreda 10.04.2013.
13:32
Vestionline, zurnal.rs

Stanić: Selektor priča jedno, igrači rade drugo!

"Držimo iste sastanke, bavimo se istim stvarima i ni milimetra napred" - D. Stanić

Rukometna reprezentacija Srbije remizirala je u 4. kolu kvalifikacija za EP sa selekcijom Austrije u Zrenjaninu sa 30:30, pa sad plasman "orlova" na takmičenje u Danskoj zavise od rezultata drugih ekipa.

Golman Darko Stanić kazao je da su odnosi u reprezentaviji poremećeni, prevashodno na relaciji selektor - igrači.

"Da je došlo do disharmonije između selektora i igrača, to se vidi, i nema šta da se foliramo, trener kaže jedno, igrači rade drugo.Toliko smo do pričali i analizirali detalje i posledice, i na kraju opet na terenu ne ispadne onako kako treba. U svakom sistemu postoji hijerarhija, odgovornost. Evo, ja sam loše branio i preuzimam odgovornost" rekao je Stanić i dodao da ne zna šta je uzrok neskalada.

"To je kompleksan problem, a čudotvornih rešenja nema. Ovo mi se sve ne čini zdravo... Daleko od toga da ću da se mešam u to, to nije moj posao, ali preuzimam svoj deo odgovornosti. Ne možemo stalno kroz isto da prolazimo, držimo iste sastanke, bavimo se istim stvarima i ni milimetra ne idemo napred. To već gubi smisao. Jednostavno, ne vidim sebe na tom putu, ali ne kažem da nije pravi", kaže Stanić za "Žurnal".

Srbija je u dvomeču sa Austrljom uzela samo boda i nalazi se upravo iza Austrije na trećem mestu kvalifikacione grupe. Oba tima imaju po pet bodova, a prva je Rusija sa šest. Narednu utakmicu Srbija igra 12. juna, kada gostuje Rusiji.

2024 © - Vesti online