Utorak 09.04.2013.
22:55
Vestionline

Šokantan prolaz Borusije, Real u polufinalu

"Ludnica" u Dortmundu

Prva utakmica Malage i Dortmunda završena je nerešeno bez golova, pa je tako nemačka ekipa čudesnim završetkom meča i sa dva gola u poslednjim trenucima meča, uspela da obezbedi polufinale Lige šampiona.

Malaga je povela preko Hoakina koji je sjajnim "lažnjakom" i šutem Subotiću kroz noge doveo goste u vođstvo u 25. minutu, a izjednačio je Robert Levandovski u 40. minutu, kada je posle sjajne akcije prevario golmana gostiju.

Novu prednost Malagi doneo je rezervista Eliseu osam minuta pre kraja utakmice, ali Borusija je najpre nakon asistencije i povratne lopte Nevena Subotića i gola Marka Rojsa u prvom minutu sudijske nadoknade izjednačila na 2:2, a potom i pogotkom Felipea Santane koji je u više pokušaja na gol liniji, ipak uspeo u drugom minutu zaustavnog vremena da postigne gol za potpuni preokret i trijumf od 3:2.

Dva gola Kristijana Ronalda

Real iz Madrida prošao je dalje, iako je izgubio u Istanbulu od Galatasaraja sa 3:2, s obzirom da su Španci u prvoj utakmici pobedili sa 3:0.

Madriđani su poveli golom Kristijana Ronalda već u sedmom minutu, međutim, Galatasaraj je sjajno igrao u drugom poluvremenu i uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Prvo je Emanuel Ebue izjednačio sjajnim šutem u 57. minutu, da bi Vesli Snejder u
70. i Didije Drogba u 72. udarcem petom, doneli potpuni preokret svom timu.

Konačan rezultat postavio je Ronaldo svojim drugim golom u 92. minutu susreta.

U ostalim četvrtfinalnim duelima Barselona će sutra dočekati Pari Sen Žermen (prva utakmica 2:2), dok će Juventus kod kuće igrati protiv Bajern iz Minhena (0:2).

2024 © - Vesti online