Utorak 09.04.2013.
22:08
Vestionline

EL: Barselona povela protiv Panatinaikosa u četvrtfinalu

Najefikasniji - Huan Karlos Navaro

Tragičar veoma uzbudljivog meča bio je nekadašnji igrač Partizana Džejms Gist, koji je tri sekunde pre kraja produžetka promašio dva slobodna bacanja kojima je ekipu Panatinaikosa mogao da odvede u drugi produžetak.

Treba napomenuti da je pred poslednje tri sekunde meča, umesto Barseloni, lopta trebalo da pripadne Atinjanima, ali sudijska trojka na čelu sa srpskim arbitrom Ilijom Beloševićem, težak faul Volasa nad Gistom nije okarakterisala kao nameran.

Pred kraj reguarnog dela Barselona je imala poslednje 22 sekunde za pobedu, ali je zicer Ante Tomića pod košem Atinjana, završen je "bananom" gostiju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena, Viktor Sada i Ante Tomić postigli su po 13, a Šarunas Jasikevičijus 11. Panatinaikos su predvodili nekadašnji košarkaši Partizana Džejms Gist i Stefon Lazme sa po 14.

Plasman na završni turnir Evrolige obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede, a naredna utakmica igraće se u četvrtak od 20.45 sati, takođe u Barseloni.

Sreda:

CSKA – Kaha Laboral 18,00

Olimpijakos – Efes 20,00

Real Madrid – Makabi 20,45

2024 © - Vesti online