Utorak 09.04.2013.
16:50
Beta

“Država Srbija kriva za masakr Velikoj Ivanči!“

Srpski ratni veterani optužili državu za nebrigu koja dovodi do monstruoznih zločina
 

U Velikoj Ivanči Ljubiša Bogdanović (60) je u ponedeljak ujutru na spavanju ubio 13 komšija i troje ranio.


"Masovno ubistvo i pokušaj samoubistva od strane čoveka koji je 'delovao normalno' i nije imao policijski dosije predstavlja za neupućene šok, iznenađenje, nevericu", piše u saopštenju.


Savez veterana je upitao nadležne zašto se tako odnose prema očiglednom problemu nebrige za ratne veterane i zašto kroz nečinjenje podstiču "užasavajuću činjenicu da je broj ovakvih i sličnih slučajeva sve veći i monstruozniji".


"Ima li svrhe po ko zna koji put apelovati na nadležne institucije da se pod hitno mora osposobiti neki od zdravstvenih centara namenjen ne samo lečenju, nego i prevenciji. Zar i u ovome sablasnom trenutku treba pominjati hronični nedostatak novca u državi, lošu situaciju u zdravstvu, odsustvo pravne regulative i slične demagoške razloge?", navodi se u saopštenju.


Dodaje se da u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u drugim zemljama okruženja postoje psihosocijalna savetovališta i zdravstvene ustanove za lečenje posttraumatskog stresnog poremećaja i ostale psihosomatske bolesti nastale kao posledica rata i nebrige društva u odnosu na veterane.

2024 © - Vesti online