Utorak 09.04.2013.
18:30
Alo

Konj zbacio pa "šutnuo" tinejdžerku

Konj joj okrenuo leđa, pa onda zastao da je udari i vrati što a je terala da preskače prepone
 

"Prvo nisam znala šta se desilo, samo sam videla da mi krv lije niz lice. Pozvala sam mamu telefonom, ali ona je bila na poslu i trebalo bi joj više od sat vremena da dođe, pa je poslala svog prijatelja koji me je ovezao u bolnicu", opisuje Mortonova.

"Presrećna sam što sam prošla sa samo posekotinom na glavi - kada mi se izvade šavovi, možda ću ići na zahvat estetske hirurgije zbog ožiljka. Da nisam nosila kapu za jahanje, bila bih ozbiljnije povređena, možda čak i mrtva. Nisam je uvek nosila dok sam jahala Luka, ali odsad hoću", istakla je Rozi, koja se neće odreći svog pomahnitalog konja.

Tinejdžerka se već četiri godine bavi jahanjem, a devetogodišnjeg Luka je trenirala sama. Učila ga je da skače i da izvodi komplikovane akrobacije.

"Najviše me nervira to što neću videti svoje konje nedelju dana, zbog mogućnosti da se inficiram ako idem u štalu", rekla je Mortonova.

Iako se mi i dalje pitamo kako je moguće da će opet "izazivati đavola", ona ima još objašnjenja. "Obožavam svoje konje i povrede su rizik sa kojim moram da se pomirim. Ne dopuštam da me to odvrati. Želim da pokažem svima koliko konji mogu da budu opasni - oni moraju da budu poštovani", objašnjava Rozi. "Ne verujem da je Luk imao nameru da me povredi. Imam ga već dve godine i stekli smo neverovatnu povezanost. Luk veoma retko odbija skokove, ali u ovom slučaju, nisam ga dovoljno zagrejala, pa nije više mogao da izdrži. Nije on kriv", branila je devojčica svog mezimca, kao da nije umalo ostala bez života zbog njega.

2024 © - Vesti online