Utorak 09.04.2013.
13:22
Vestionline, B92

Novak ipak samo lakše povređen!

Dobro prošao - Novak Đoković

"Novak Đoković je završio jutros sve neophodne preglede koji su pokazali da nema značajnog oštećenja ligamenata ni kapsule zgloba, već je reč o jakom nategnuću zglobnih struktura koje osim propisane terapije zahteva i strogo mirovanje narednih dana. U zavisnosti od toka oporavka biće doneta odluka o Noletovom učešću na prvom narednom turniru u Monte Karlu", piše u saopštenju.

Najbolji teniser sveta povredio se na meču sa Amerikancem Semom Kverijem u Dejvis kupu, ali je bez obzira na to pobedio i odveo Srbiju u polufinale takmičenja.

Đoković je posle meča rekao da za njega nema veće motivacije od igranja za Srbiju, a američki mediji, pre svih "Njujork Tajms" piše da je pobeda Srbije protiv SAD proizvod duha zajedništva cele ekipe, pre svih Novaka Đokovića koji je svojom odlukom da ne preda meč, rizikovao i učešće na predstojećon Rolan Garosu.

"Borba za viši cilj može čoveka da dovede do neslućenih visina. Đoković je već pokazao da mu je igranje za reprezentaciju nešto najvrednije, kada je posle pobede na Australijen Openu doleteo u belgijski Šarlroa i pomogao svom timu da pobedi. Sada je svesno rizikovao svoje učešće na Rolan Garosu igrajući povređen u Bojsiju", istice autor teksta.

"Njujork Tajms" je potom usmerio fokus na srpski dubl Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac koji su u sred SAD savladali namoćniji dubl u istoriji tenisa braću Boba i Majka Brajana.

"Pobeda ovog dubla još jednom je dokazala da samo igranje za ekipni trofej kakav je Dejvis kup može da ispuni prave ljude snagom koja ih visoko uznosi".

2024 © - Vesti online