Utorak 09.04.2013.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Sreća je činiti druge srećnim

Prodavala kolače da prikupi pomoć: Ines Glavaš sa decom u Prijedoru
 

Na ovaj humani gest Ines se odlučila nakon poslednjeg boravka u Prijedoru kada je videla kako teško žive njeni vršnjaci. Razmišljala je na koji način da im pomogne, te je organizovala akciju prikupljanja pomoći u kojoj je pomogla porodica, pre svih majka Edina i sestra Adna. Akciju su podržali njeni školski drugovi iz gimnazije.


Novac je prikupljala tako što je pravila kolače koje je prodavala, a veliku podršku joj je pružio Suljo Halalkić, koji takođe živi i radi u Švedskoj.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Donela sam pomoć za ukupno 42 dece, obezbedivši 2.100 maraka. Podelila sam po 50 maraka deci iz Prijedora i okoline, a pomoć sam donela i za mališane iz Sanskog Mosta i okoline - kaže Ines.


Među decom koja su dobila jednokratnu novčanu pomoć od 50 KM je i Nejra Hadžalić, odlična učenica Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Prijedora koja nema roditelje. O njoj, njenom bratu i sestri brine staratelj. Svaka pomoć im mnogo znači, pa i ova od Ines.


- Želim da pomognem deci, pogotovo onoj koja teško žive i da ih usrećim bar na trenutak. Sigurno na ovome neću stati - poručila je mlada humanitarka, koja već razmišlja o nekoj narednoj akciji, očekujući ponovo pomoć porodice, ali i svojih plemenitih drugara iz škole.

2024 © - Vesti online