Utorak 09.04.2013.
00:41
Beta

“EU neće biti zadovoljna odlukom Beograda“

Sednica Vlade Srbije na kojoj je Beograd odbio ponuđeno rešenje za KiM
 

Vlada Srbije jednoglasno je odbila ponuđeno rešenje za Kosovo i predložila hitan nastavak dijaloga sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije.


"Iz svih izjava predsednika i prvog potpredsednika vlade bilo je jasno da će u tom pravcu ići današnji odgovor Vlade Srbije. Mislim da je jako dobro što je on formulisan kao pozitivan - mi hoćemo dalje pregovore, ove nismo mogli da prihvatimo, i sad moramo da vidimo kakav će biti odgovor Brisela", rekao je Pribićević za Radioteleviziju Srbije.


On je kazao da veruje da je u "najdubljem interesu EU i SAD da se pregovori nastave".


"Ni jednoj, a ni drugoj strani, ne odgovara da pregovori propadnu. U prethodnih desetak godina previše njihovih inicijativa nije dobro prošlo - znamo s čime se suočava EU, s velikom krizom u ekonomiji i finansijama i sad još jedan neuspeh na planu spoljne politike, a što se tiče SAD, nema potrebe da govorimo o brojnim pokušajima koji se nisu najuspešnije završili", kazao je Pribićević.


On je ocenio da će i SAD i EU imati želju da se dijalog nastavi, ali da sigurno time neće biti zadovoljni.


"Oni sigurno neće, bez obzira na sve izjave koje će biti vrlo diplomatski formulisane, biti zadovoljni, ali će učiniti sve da se ti pregovori nastave", istakao je Pribićević.

2024 © - Vesti online