Ponedeljak 08.04.2013.
19:04
Vestionline

SNP Naši: Putine, pozovi nas u savez!

Vladimir Putin

"Srpski narodni pokret Naši je uputio molbu i apel predsedniku Ruske Federacije, Vladimiru Vladimiroviču Putinu, da u ovom kritičnom trenutku otvorene političke agresije EU članica prema Srbima, učini sve što je moguće na polju snažnije otvorenosti i afirmacije osnivača Evroazijskog Saveza ka Srbiji.

SNP Naši su pismo dostavili Njegovoj ekselenciji, ambasadoru Ruske Federacije u Beogradu, gospodinu Aleksandru Vasiljeviču Čepurinu, sa molbom da u najkraćem mogućem roku bude prosleđeno ruskom predsedniku, Vladimiru Putinu.

U pismu, u drugom delu, SNP Naši su zamolili i pozvali predsednika Rusije da jasno označi Srbiju kao zemlju dobrodošlu u Evroazijski savez, skrenuvši mu pažnju na nemogućnost ozbiljnih i adekvatnih koraka u evroazijskim integracijama sa postojećim vladajućim strukturama u Srbiji.

SNP Naši su u dopisu upoznali ruskog predsednika, Vladimira Putina, sa svojim radom, posebno mu predočivši svoje članstvo u Sveruskom narodnom frontu i projektu Internacionalna Rusija, kao i saradnju sa brojnim ruskim i evropskim organizacijama, te posebno svoju lidersku poziciju na polju razvoja politike evroazijskih integracija u Srbiji.

SNP Naši su skrenuli pažnju predsedniku Rusije na rast aktivne saradnje srpskih i ruskih patriotskih organizacija kao trend koji treba strateški negovati i kao sferu prema kojoj obe države moraju izgraditi strateški organizovan pristup, u cilju snažnijeg povezivanja u privredi, kulturi, nauci i svim drugim sferama društva".

2024 © - Vesti online