Ponedeljak 08.04.2013.
19:52
Beta

Kacin: Vreme vam ističe, dajte taj sporazum

Jelko Kacin

"Od presudne je važnosti da se dogovor postigne u najkraćem mogućem roku kako bi Savet ministara spoljnih poslova mogao da uvaži napredak i preporuči otvaranje pregovora o članstvu u EU sa Srbijom. Takođe, Evropski parlament usvaja rezoluciju o napretku Srbije u evropskim integracijama u narednim danima. Vreme brzo ističe", naveo je Kacin u pisanoj izjavi.


Kacin je izrazio uverenje da je u dosadašnjem toku dijaloga previše postignuto da bi se na korak od cilja odustalo.


"Lideri Srbije i Kosova treba da učine poslednji napor da dođu do dogovora kako bi osigurali evropsku budućnost svojim građanima. Ono što bude postignuto ove nedelje je od presudne važnosti za održanje pozitivnog trenda koji je postignut u proteklih nekoliko meseci kroz dijalog i unutrašnje reforme", naveo je on.


On je dodao da srpski i kosovski lideri treba da uvaže političku realnost i da iskoriste šanse koje se otvaraju na putu ka EU.


"Sva otvorena pitanja u procesu normalizacije odnosa Srbije i Kosova se moraju rešiti i rešiće se dijalogom. Smatram da je glavno pitanja kada, a ne da li će do dogovora o severu Kosova doći. U tom smislu, s pravom je istaknuto da utorak 9. aprila nije 'Dan D' kada sporazum mora biti potpisan", rekao je Kacin.

2024 © - Vesti online