Ponedeljak 08.04.2013.
17:14 >> 17:56h
Beta

Patrijarh i državni vrh bez izjava o KiM

Ivica Dačić, patrijarh Irinej i Tomislav Nikolić (sleva)
 

Sastanak je trajao nešto manje od dva sata, a prvi je Patrijaršiju oko 16 časova napustio predsednik Vlade Ivica Dačić.


Sastanku su prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji su zajedno došli u Patrijaršiju, a zajedno je i napustili po završetku sastanka.


Niko od zvaničnika nije dao izjavu za novinare.


Vlada Srbije sastaće se kasnije tokom ponedeljka, kako bi se njeni članovi dogorili o odgovoru koji će uputiti EU povodom predloga sporazuma o Kosovu.


SNS, najveća članica vladajuće koalicije, saopštila je danas da sporazum ne treba prihvatiti, ali da se dijalog s Prištinom mora nastaviti.

Episkop Irinej Bulović: Uzdamo se u razum vlasti

Portparol Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej Bulović izjavio je da su današnji razgovori predstavnika SPC i državnog vrha Srbije o Kosovu bili iskreni i otvoreni i izrazio nadu da će vlast imati savesti i osećanja da pronađe pravo rešenje.


"Mi kao predstavnici crkve ne pretendujemo da možemo da diktiramo ili donosimo odluke umesto izabrnih predstavnika naroda koji su za to dobili mandat na izborima", rekao je Irinej Bulović novinarima nakon sastanka s državnim vrhom ispred Patrijaršije.


Irinej Bulović je izrazio nadu da će "razgovori uroditi plodom" kako bi se pronašlo prihvatljivo rešenje.


"Razgovarali smo iskreno i otvoreno, razmenili smo sve raspoložive informacije, i nadam se da će naš državni vrh imati savesti, odgovornosti, rodoljublja i osećanja za potrebe života i opstanka našeg naroda, kao i za naš opšti međunarodni položaj - da će umeti da artikuliše rešenje", naveo je Bulović.

2024 © - Vesti online