Ponedeljak 08.04.2013.
17:32
Beta

Partizan se priključio akciji "Jedan tim"

Košarkaši Partizana

U akciju Jedan tim uključeno je 15 timova Evrolige, a Partizan će u narednih 12 nedelja raditi sa decom iz doma Drinka Pavlović sa kojom sarađuje više od 10 godina.

Štićenici te ustanove, uzrasta između šest i 14 godina, će trenirati sa stručnim štabom omladinskog pogona Partizana, imaće priliku da se upoznaju i sarađuju sa seniorskim prvotimcima, a biće i gosti na nekim utakmicama.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je danas da mu je velika čast što će moći da pomogne ovom projektu čiji je ambasador.

"Ovo je novo iskušenje za mene, predstavlja veliku čast. Imao sam sreću da igram pred mnogo ljudi, a najlepši deo publike su deca. Voleo bih da im na ovaj način, pre svega, usadimo ljubav prema košarci", rekao je Lučić.

Menadžer projekta Partizan Jedan tim, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Telekoma, Milan Ćirilović, rekao je da ovo nije jednokratan projekat.

"Ovaj projekat neće stati po okončanju 12 nedelja, već ćemo posle letnje pauze naći novu grupu dece za saradnju. Planiramo da sa njima sarađuju i deca iz Drinke Pavlović koja će sad proći i da to tako stalno ide u krug... Oni će u četvrtak prvi put doći u Pionir, a mi smo im spremili dresove sa imenima na leđima i patike, tako da se osećaju kao pravi košarkaši", rekao je on.

Predstavnik Telekoma Marija Bošković rekla je da se ta kompanija ni u jednom trenutku nije dvoumila da podrži projkat, pošto ima dugu tradiciju takvih akcija.

Partizan je napravio sajt o ovom projektu, a svaki trening će biti otvoren za medije.

2024 © - Vesti online